Sant Joan: de Barcelona al món

Fa dos anys el videoartista californià Brandon Li va impactar-nos a Vimeo amb un preciós vídeo de la revetlla de Sant Joan a Barcelona. Aquestes imatges ens han inspirat aquesta tria audiovisual de la celebració de l’arribada del solstici d’estiu a diversos indrets arreu del món. Bona revetlla!

1/ Les Falles del Pirineu

L’espectacular estampa de les torxes enceses baixant de les muntanyes fins al centre dels pobles de l’Alta Ribagorça, del Pallars Sobirà i del Principat d’Andorra és des del passat mes de desembre Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

2 / Festes de Sant Joan, a Ciutadella (Menorca)

Els cavalls són els grans protagonistes de la festa d’origen medieval d’aquesta població menorquina. Els caixers (genets) demostren les seves habilitats enmig de la gent.

3/ Festival ‘Līgo i Jāņi’, a Letonia

A Letònia celebren el solstici d’estiu a l’estil tradicional, amb danses folklòriques i un element peculiar: unes corones de flors que s’han de guardar per cremar-les a la següent revetlla.

4 / Festes de ‘Midsummer’, a Stonehenge (Regne Unit)

Cada nit de Sant Joan es reuneix al voltant de les pedres del jaciment megalític d’Stonehenge una barreja de turistes i druides que volen experimentar l’espiritualitat del lloc.

5/ Les Festes Junines, a Campina Grande (Brasil)

En honor a Sant Joan, Sant Antoni i San Pere, les festes Junines s’estenen per tot Brasil al llarg del mes de juny. Un dels moments culminants té lloc a Campina Grande la nit del 23 al nord-est del país: més de 2 milions de persones mengen, beuen i ballen amb la música en directe.