Torna a dalt

Apropant l’actualitat a l’usuari a través del Digital signage

Apropant l’actualitat a l’usuari a través del Digital signage

Una pantalla mostra el web de Iuris.doc

El Digital signage (també conegut com a senyalització digital dinàmica o senyalització digital multimèdia) és un format publicitari que es basa en l’emissió de continguts digitals a través de dispositius com pantalles, projectors, panells tàctils o tòtems. Aquests dispositius permeten a les empreses crear, gestionar, distribuir i publicar els seus propis continguts, combinant avantatges de la publicitat digital i de la publicitat més convencional.

Els continguts multimèdia que poden transmetre aquestes pantalles poden ser de diversos formats: imatges creatives, estàtiques i/o amb moviment, vídeos, gifs i textos, entre d’altres. Només és necessari un reproductor de continguts i una o més pantalles digitals.

El Digital signage s’està convertint en un mitjà de comunicació social, intel·ligent i interactiu que ofereix multitud de funcionalitats: contingut dinàmic, interactivitat, integració amb les xarxes socials, gamificació i realitat virtual, entre moltes altres possibilitats. I sembla que el 2020 també ve carregat de novetats en quant aquest format multimèdia!

Iuris.doc ha aprofitat totes aquestes funcions i possibilitats del Digital signage per adaptar els seus projectes i serveis. Dos exemples són els video walls i pantalles informatives d’El Born Centre de Cultura i Memòria (ElBornCMM) i el contingut que la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) difon a través de les pantalles de les seves seus.

 

Difonent el passat i el present de Barcelona a través de les pantalles i video walls d’El Born CCM

A Iuris.doc hem dissenyat i desenvolupat l’estratègia de comunicació d’El Born Centre de Cultura i Memòria i l’hem posat en marxa per tal d’assolir els reptes i els objectius comunicatius de l’entitat.

El Digital signage ha estat una de les narratives transversals utilitzades en aquesta estratègia comunicativa, en concret els video walls, és a dir, diversos monitors agrupats que formen una pantalla més gran. Un dels principals motius pel que fa a l’ús d’aquest tipus de Digital signage al Centre és la magnífica definició del contingut a curta distància, ideal per quan el públic es troba a prop de la pantalla i necessita consultar la informació d’horaris i/o preus, entre d’altres. També permet mostrar diferent contingut al mateix temps, ja que cada pantalla pot funcionar de manera independent.

En aquest sentit, els video walls permeten difondre l’activitat i l’actualitat del Centre com a espai de referència sobre la memòria i la cultura de Barcelona a través de la proximitat i el contacte “tu a tu” amb l’usuari.

Juntament amb El Born CCM, gestionem el contingut que publica el Centre i, d’aquesta manera, involucrem als visitants en les novetats, informació rellevant i ofertes.

Coneix el projecte

Et convidem a que facis un simulacre del teu video wall!

 

L’actualitat de la UOC a les pantalles de les seus

A Iuris.doc generem el contingut de moltes de les xarxes socials de la Universitat Oberta de Catalunya. Alguns exemples són el Twitter, Instagram, Facebook i LinkedIn de UOCNews, UOCAlumni, UOCIgualtat i UOCUniversitat. Per fer arribar tota l’actualitat d’aquests canals a l’alumnat, al professorat i a altres usuaris, la Universitat compta amb una sèrie de pantalles en els seus centres físics.

D’aquesta manera, els usuaris poden consultar in situ diverses informacions com l’actualitat del centre, notícies d’última hora dels diversos estudis, investigacions del professorat, articles rellevants, ofertes de feina i imatges dels actes que organitza la Universitat, entre d’altres.

 

Visual, espectacular, interactiu i integrador, així és el Digital signage

Segons el Estudio Anual DOOH 2019, elaborat per IAB Spain i Elogia, la publicitat digital a través del Digital signage genera reaccions positives per part del públic:

 • Augmenta el record de la marca gràcies al seu format visual i espectacular
 • És nou i atrevit, ideal per aquells que busquen destacar de la competència per ser capdavanteres
 • Aprofita les sinergies en el punt de venda. Ideal per anunciar les promocions, ofertes i horaris, per exemple
 • Capta l’atenció
 • Millora l’experiència de l’usuari en el punt de venda gràcies a la sensació de modernitat i innovació
 • És interactiu ja que permet que l’usuari estableixi un diàleg amb la pantalla. Això no sols incrementa el engagement i el record, sinó que pot aportar informació molt valuosa sobre com es relacionen els usuaris
 • Permet la integració amb xarxes socials i dispositius mòbils i, si s’anima als usuaris a interactuar amb els cartells digitals a través dels seus mòbils i a publicar el resultat en les xarxes socials, la marca aprofitarà una font de viralització espectacular
 • Els continguts es poden modificar en temps real i adaptar-se a diferents públics i situacions.

 

El Digital signage obre nous horitzons al 2020

Algunes de les fires i esdeveniment globals que han tingut lloc durant el 2019, com l’eShow 2019 Barcelona, Digital Signage expo 2019 (els Estats Units), Expopublicitas México 2019, IOT Solutions World Congress (Barcelona), ja han anunciat algunes de les novetats de cara al 2020 en quant el Digital signage:

 • L’aplicació de la intel·ligència artificial i l’assistència per veu per a aconseguir una experiència més personalitzada a temps real
 • La participació de la realitat augmentada i virtual per tal de donar pas a la interacció usuari-dispositiu de manera més atractiva i experiencial
 • La interacció multicanal per combinar l’experiència mòbil amb mitjans de publicitat digital de gran format com les pantalles de cartelleria digital
 • La Internet de les Coses (IOT), és a dir, la interconnexió digital d’objectes quotidians amb Internet, per augmentar l’èxit de la publicitat digital al proporcionar als usuaris un missatge afí a les seves necessitats i perfil. En aquest sentit, la marca ja no dependrà d’una llista de reproducció programada prèviament, sinó que es regirà per un sistema de dades que cridaran els continguts que es deuen mostrar, en quin lloc i quan fer-ho
 • Continguts més interactius: cada vegada serà més comú veure aplicacions de la tendència com navegar per catàlegs de productes, menús o fer comandes online des de la pantalla
 • Finalment, es preveu que els video walls superin els 18 milions de dòlars amb el pas del temps, convertint-se en una de les tendències que més contribuirà al creixement de la senyalització digital.

A Iuris.doc continuem treballant amb el Digital signage per oferir als nostres clients totes les possibilitats que aquest format ofereix.

Per saber què està pasant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.