Torna a dalt

TikTok arriba als museus!

TikTok arriba als museus!

TikTok arriba als museus - Iuris.doc

Els 10 perfils de TikTok de museus que més ens agraden

En aquest article explorem les raons per les quals els museus han de considerar la creació d’un canal a TikTok, des del potencial d’assolir una audiència més diversa fins a la capacitat de presentar col·leccions i exposicions d’una manera fresca i dinàmica.

A més us presentem 10 exemples de museus nacionals i internacionals que ja tenen un canal de TikTok amb una audiència consolidada.

Però abans de descobrir quins són aquests casos d’èxit que tant ens agraden, respondrem a dues preguntes clau que qualsevol museu s’ha de fer:

» Perquè volem arribar al públic més jove: TikTok és una plataforma dominada per les generacions més joves. Aquests poden no ser els visitants habituals dels museus, però tenen gran interès pels continguts entretinguts i accessibles.


»
Perquè fem cultura i potenciem els continguts creatius:
Els museus poden aprofitar TikTok per mostrar les seves col·leccions, exposicions i la vida darrere d’escena d’una manera més relaxada i creativa, presentant l’art i la cultura de forma innovadora i accessible.


»
Perquè eduquem de manera divertida i atractiva:
Els museus poden crear contingut que eduqui sobre la història, l’art o la ciència. Això pot ajudar a desmitificar la percepció que els museus són espais exclusivament acadèmics, animant més persones a aprendre i a visitar-los.


»
Perquè construïm comunitat i participació:
TikTok permet als museus construir comunitats de seguidors apassionats per temes específics. A través de hashtags, reptes i tendències, els museus poden fomentar la participació, convidar els usuaris a crear els seus propis continguts relacionats i fins i tot col·laborar amb influencers i creadors per amplificar el seu missatge.


» Perquè volem fer un màrqueting d’impacte:
El contingut viral té el potencial d’assolir milions de persones sense necessitat d’un gran pressupost publicitari. Això és especialment valuós per als museus amb recursos limitats per a màrqueting i promoció.

» Cal conèixer l’audiència de TikTok: l’audiència és majoritàriament jove, interessada en contingut ràpid, divertit i autèntic.

» Durada i ritme: Els vídeos són curts, amb contingut concís i directe.

» Contingut educatiu i entretingut: Pot incloure humor, narratives intrigants, efectes visuals i participació en desafiaments.

» Autenticitat i creativitat: Els museus han d’esforçar-se per mostrar la seva personalitat única i humanitzar la institució.

» Qualitat visual i auditiva: Tot i la preferència per l’autenticitat, és important no descuidar la qualitat del vídeo i l’àudio.

» Interacció i comunitat: Els museus han d’estar preparats per interactuar amb la seva audiència.

» Alineació amb els valors del Museu: Això assegura que el missatge sigui coherent i reforci la identitat i els objectius del museu.

10 museus amb TikTok, els casos d’èxit

TikTok arriba als museus - Iuris.doc


• 
Rijksmuseum (181,5K)

• MET (325,9K)

• Museudosbrinquedos (321,7K)

• Carnegie Museum of Natural History (378,4K)

• Museo Nacional del Prado (572,3K)

• American Museum of Natural History (403.1K)

• Galería Uffizi de Florencia (170,5K)

• Natural History Museum London (71.9K)

• MOMA (35,1K)

• Centre pompidou (33,8K)

Per saber què està passant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.