Torna a dalt

Comunicar la sostenibilitat

Comunicar la sostenibilitat

Els ODS: 17 oportunitats per a connectar amb el nostre públic

La comunicació de la sostenibilitat ha emergit com una estratègia clau per al posicionament d’empreses i institucions de pràcticament qualsevol sector. Els colors dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 tenyeixen tots els canals de comunicació i són una mostra clara d’aquesta tendència.

Els usuaris som cada vegada més conscients dels impactes ambientals i socials de les nostres decisions i dels serveis que utilitzem.

En aquest context, que les organitzacions comuniquin les seves pràctiques sostenibles i el compromís amb els ODS no és només una qüestió de responsabilitat ètica, és una oportunitat per diferenciar-se i crear valor davant dels seus públics preocupats pel medi ambient.

Però, com comunicar aquest compromís de forma efectiva i aconseguir  un impacte significatiu?

No es tracta de missatges buits, la clau és desenvolupar una comunicació autèntica, basada en accions concretes i sobretot mitjançant continguts de valor afegit.

Les organitzacions han de demostrar que la seva implicació amb la sostenibilitat és veritable, compromesa, transparent i que s’aplica en tots els àmbits d’activitat.

Des de grans accions dirigides a reduir l’empremta de carboni, o promoure la producció sostenible o la conservació de recursos naturals, a petites iniciatives comunitàries relacionades amb el medi ambient.

I per fer arribar aquest missatge, els continguts sobre sostenibilitat també han de respondre als interessos i a les expectatives dels usuaris. Això significa proporcionar-los informació i recursos útils que els ajudin a prendre decisions més sostenibles en la seva vida quotidiana i fer-ho en els formats més impactants i en els canals que els hi són més naturals.

A continuació us mostrem alguns exemples de campanyes de sostenibilitat d’entitats molt diverses:

Ajuntament de Barcelona

El Mapa Barcelona Sostenible és una plataforma digital on els usuaris poden accedir a continguts, consells pràctics i guies sobre temes com la gestió de residus, la mobilitat sostenible, l’estalvi energètic i altres qüestions relacionades amb la sostenibilitat urbana.

Estrella Damm

La campanya “#CadaEstrellaQueFem” comunica les pràctiques sostenibles com l’eliminació del plàstic dels envasos, l’ús responsable de l’aigua o els ingredients de proximitat.

MACBA

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) es posiciona destacant les seves pràctiques sostenibles en la gestió del museu. La iniciativa posa en valor les accions de conservació, reciclatge i ús eficient de l’energia per preservar l’art contemporani amb un enfocament sostenible.

Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona

El grup i la campanya multicanal #PRBBSustainability realitza tallers, conferències i accions comunitàries amb la participació de la comunitat en pràctiques sostenibles al laboratori.

A Iuris.doc, l’experiència ens demostra que la clau del màrqueting sostenible és crear una història genuïna que connecti amb els públics que prioritzen tenir un impacte positiu en el futur del planeta.

Només si els involucrem i els fem sentir partícips del nostre compromís com a organització, aconseguirem fidelitzar-los i convertir-los en altaveus actius de la nostra comunicació sostenible.

Vols conèixer els nostres projectes de comunicació i sostenibilitat?

Per saber què està passant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.