Torna a dalt

La cultura de l’streaming

La cultura de l’streaming

Què ofereix aquest model per agradar tant? T’expliquem com li treu partit el sector cultural per connectar amb la seva audiència.

El 2023 ha començat amb rebombori: un dels gegants de l’streaming de sèries i pel·lícules posa fi als comptes compartits. Que aquesta notícia inundi els mitjans de comunicació durant setmanes posa de manifest la rellevància del consum d’audiovisuals en línia en el nostre dia a dia. Les dades confirmen aquesta impressió: segons l’informe anual de IAB Spain, el 86% de la població total de l’Estat espanyol és usuària d’aquests serveis.

Davant d’aquest escenari, la Fundació La Caixa ha vist una via per divulgar el seu contingut i ha presentat Caixaforum+. És la seva pròpia plataforma de contingut audiovisual sobre cultura i ciència en streaming i des de Iuris.doc hem col·laborat en la seva creació.

De la mateixa manera, també hem treballat en la creació del Canal MNACTEC i en la producció de continguts per a aquesta plataforma de divulgació en l’àmbit de la ciència, la tecnologia i el patrimoni industrial a través de continguts audiovisuals i pòdcasts.

Com és que els usuaris connectem tan bé amb aquest model? A continuació et presentem alguns casos d’èxit que ho expliquen.

Tu tries

El contingut en streaming ja ha captivat a pràcticament totes les generacions i un dels motius principals té a veure amb el control. El visionament a demanda ens permet gaudir del que volem i quan volem.

Seguint la tendència, algunes cadenes que operaven en mitjans tradicionals s’han adaptat a la nova forma de consum. Curiosity Stream, per exemple, és la versió a demanda del conegut canal de televisió Discovery Channel. La programació dels seus documentals sobre ciència, natura i tecnologia ha traspassat el format televisiu per adaptar-se a tota classe de pantalles.

Un espai per a tothom

A les plataformes digitals hi ha continguts per a tots els gustos: cinema d’autor, superproduccions, realities, animació… L’aposta per la diversitat a les plataformes en línia enfront dels mitjans tradicionals és un dels motius del seu èxit.

Un exemple d’aquest model més obert és el canal AllTheater. Divulga en streaming obres de teatre independent i permet a qualsevol companyia professional presentar creacions per afegir-les a la plataforma de manera gratuïta. Així, afavoreix l’accessibilitat, la divulgació i la universalitat dels continguts culturals.

Encara més contingut

No cal que el material audiovisual de la nostra plataforma digital mostri tota la nostra activitat: pot ser un bonus track dels nostres serveis. En aquesta línia, hi ha Liceu+, la plataforma on el Liceu difon tot el coneixement que no hi cap sobre l’escenari. Així, hi trobem els capítols de La Prèvia, el pòdcast del Liceu per preparar l’òpera abans de veure-la.

Una proposta similar a escala internacional és la de The Grammy Museum. A la seva plataforma online, també gratuïta per a subscriptors, hi barreja entrevistes inèdites i gravacions dels concerts. Aprofiteu que s’acaba de celebrar la cerimònia dels Grammy d’enguany i han farcit Collection:live de nou contingut!

De casa al món

Durant la pandèmia, la nostra relació amb el consum d’audiovisuals a la llar va reforçar-se en gran manera. Des d’aleshores, associem l’ús d’aquestes plataformes a la idea de pel·li, manta i crispetes.

Però la veritat és que la difusió de coneixements a través del medi audiovisual s’ha assentat en moltes altres situacions. A l’àmbit de l’educació, per exemple, el professorat ha guanyat l’accés a milers de recursos audiovisual per mostrar o recomanar al seu alumnat. A National Geographic Now s’hi troba la qualitat de sempre en una plataforma més moderna i de pagament. Una proposta gratuïta és la cadena europea Arte TV. Amb seu a França i Alemanya, té contingut en sis idiomes diferents de la UE sobre política, història, ciència, cultura pop… Què vols aprendre?

Per saber què està passant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.