Enriquir la visita als cellers modernistes, amb el mòbil

“Per què aquesta teulada ondulant va ser una novetat arquitectònica?” El visitant que arribi al celler de Gandesa es trobarà amb una placa amb aquesta pregunta i un codi QR. Si se sent encuriosit, només l’ha de descodificar a través del mòbil i li apareixerà la pàgina del web Cellers on hi trobarà la resposta.

Com Gandesa, les altres set catedrals del vi del Programa Cellers Cooperatius –celler de Falset-Marçà, de Barberà de la Conca, de l’Espluga de Francolí, de Nulles, de Pinell del Brai, de Rocafort de Queralt i de Cornudella de Montsant- incorporen aquests codis QR. Per acompanyar-los, res millor que fer ús de l’emotional appeal (ganxo emocional) per connectar directament amb l’usuari. A través de la curiositat i l’anècdota es persegueix atraure l’atenció del visitant i se li proposa descobrir les històries alternatives que amaguen els edificis centenaris.

El Programa Cellers Cooperatius de restauració i difusió del patrimoni va inaugurar fa dos anys la seva presència a la xarxa en forma de pàgina web i canals 2.0. Amb aquesta iniciativa de codis QR, desenvolupada en col·laboració amb l’empresa CreARTiva, s’introdueixen noves funcionalitats al projecte, creant sinergies online – offline. I el mòbil és el nostre aliat perquè aquesta connexió sigui automàtica i intuïtiva.