El cotxe de Google Street View, a la cantonada de Iuris.doc

Estava a la cantonada de les nostres oficines i és clar, ha sigut fácil reconeixe’l sobretot perquè estava envoltat de veïns que el fotografiaven.

Era un dels populars cotxes de Google Maps, amb els seus logotips, sensors GPS, antenes i càmera al sostre, prenent imatges panoràmiques per renovar el directori de carrers virtual sense el qual ja no anem enlloc ni sabem on som.

Les fotografies que ha pres avui potser no siguin les definitives (els cotxes de Google solen fer diverses sessions d’una mateixa zona en moments diferents) i trigaran mesos a estar publicades en línia.

Després, quedaran publicades a Internet almenys durant un any, tot i que gràcies a la nova funcionalitat de màquina del temps de Street View, ara restaran en línia molts anys més.

I és així com les oficines de Iuris.doc amb els seus nous vinils es mostraran al món amb la imatge que aquest cotxe hagi pres en aquest precís instant. Això sí, si per casualitat algú de nosaltres treies la seva cara somrient en aquell just moment, Google la convertiria en una taca borrosa, el dret a la intimitat abans de res.

Oficines de Iuris.doc a Google Street View

Oficines de Iuris.doc a Google Street View

Capturar la vida en instants al llarg de set continents, sigui en cotxe, en bicicleta o amb una motxilla, és un repte que necessàriament genera un munt d’històries curioses, sorprenents i fins i tot macabres. El passat mes de juny sense anar més lluny, el misteriós assassinat de Google Street View ens va tenir a tots en suspens fins que es va descobrir la broma d’aquests dos mecànics escocesos. Una altra ocurrència més que se suma a la llista d’usuaris que davant del cotxe-càmera desenvolupen les seves millors habilitats teatrals.

El cotxe arrenca seguint la Teoria de Grafs

El cotxe de Google arrenca davant les nostres oficines i sembla passejar sense rumb però la seva ruta està matemàticament calculada. Fa 300 anys, Leonhard Euler, va establir les bases de la Teoria de Grafs que ara Google utilitza per optimitzar la captura d’imatges en el menor temps possible.

Com aquest, centenars de cotxes més estan patrullant ara mateix pel món. On exactament? Podem saber-ho en cada moment i hi ha experiències 2.0 molt interessants d’usuaris obsessionats amb els cotxes de Google.

El que ens deixa …

Per als professionals de la cultura digital, el treball que realitza aquest cotxe i la plataforma Google Street View suposen una potentíssima eina de creació: rutes culturals a 360 º, exposicions online, models 3D i fotografies aèries del nostre patrimoni arquitectònic, continguts i aplicacions de realitat augmentada i un llarg etcètera. Les possibilitats són enormes i l’experiència de l’usuari totalment immersiva.

Agraïts, acomiadem al cotxe amb la mà. De moment i durant unes setmanes, Google Maps ens servirà per planificar les vacances. Bon estiu!