Continguts digitals promocionats: eficàcia, rapidesa i qualitat

Immersos com estem en la rapidíssima dinàmica de les xarxes socials, de vegades els usuaris (tant se val si som persones, empreses o institucions) ens preocupem en excés pel nombre de seguidors que tenim a Twitter i Facebook, el número de retuits o m’agrada o l’èxit de les nostres fotografies a Instagram, Pinterest o Flickr.

I ens oblidem que, més enllà de la rellevància i màxima difusió de les novetats i productes, el que acaba sent realment important i valuós – cal recordar que els algoritmes de Google tenen cada vegada més en compte l’engagement– és tenir seguidors de qualitat, que interactuïn i que facin de prescriptors.

Per aconseguir això una de les claus és el disseny i la posada en marxa d’una estratègia de continguts atractius i de qualitat, que cal dinamitzar a les xarxes socials (community management) tenint molt en compte el públic objectiu a qui ens dirigim.

En les fases inicials d’una campanya promocional o d’una estratègia comunicativa on-line els continguts promocionats (Facebook Ads, Twitter Ads, per exemple) són una eina molt eficaç per aconseguir més visibilitat amb relativa facilitat i rapidesa.

L’objectiu d’una estratègia de content marketing a través de continguts promocionats en xarxes socials és ampliar-ne l’abast i fer-los arribar al màxim d’audiència possible i, en segon terme, augmentar el nombre de seguidors de la marca.

Continguts_promocionats-1

Però de res serveix aconseguir notorietat o molts seguidors amb poc temps si aquesta estratègia no s’acompanya de continguts útils i interessants, que són els que finalment aconsegueixen fidelitzar i implicar, i crear un vincle sòlid amb la nostra comunitat. No cal dir que no hi ha un camí ràpid cap a l’ engagement: cal ser pacient i perseverant
i tenir molt clars els objectius i l’estratègia.

Des de Iuris.doc, apostem per fer un anàlisi personalitzat i detallat de cada projecte. L’objectiu és oferir serveis a mida de community management, que incloguin la gestió i  moderació de comunitats, la identificació de líders d’opinió, la dinamització de continguts i accions de participació.