Caixalab Experience s’estrena a Bilbao

Una carpa al Parc de Casilda Iturrizar de Bilbao acull des d’aquesta setmana i fins al proper 15 de juny l’exposició itinerant “Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians”, impulsada per l’Obra Social “la Caixa”, i que gira al voltant de 27 objectes que formen part de la nostra rutina diària i que solen passar desapercebuts.

Caixa_Lab_3

Com a novetat l’exposició incorpora per primera vegada CaixaLab Experience: un innovador taller multimèdia que té com a objectiu fomentar l’emprenedoria i la creativitat. Seguint els conceptes “Mira”, “Pensa” i “Fes”, els visitants experimentaran el procés d’emprendre a través d’uns espectaculars panells interactius.

Des de Iuris.doc hem treballat en aquest projecte, adaptant dels tallers originals de CaixaLab del CaixaForum Barcelona. El primer objectiu ha estat convertir-ho en una experiència més fàcilment transportable i adaptada a un espai més reduït. Alhora, s’ha volgut donar continuïtat a l’exposició “Herois Ocults”, que no deixa de ser el testimoni d’uns inventors quotidians, emprenedors que van utilitzar la seva creativitat per resoldre necessitats.

Caixa_Lab_2

En aquest procés d’adaptació, hem estat els encarregats de la creació de gran part dels continguts i els audiovisuals. Per una banda, hem redactat els textos en quatre idiomes dels textos de sala. També hem estat els encarregats del guió, el rodatge i el muntatge dels vídeos que acompanyen els interactius, en els quals una actriu assumeix el rol de guia virtual. Finalment, hem estat els responsables de la conceptualització i el disseny gràfic dels interactius multimèdia, accessibles des de quatre impactants taules tàctils.