6 consells per exprimir la “Nit dels museus”

“Museus per una societat sostenible”. Sota aquest lema el proper dilluns 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus. I coincidint amb aquesta data tan assenyalada, aquest dissabte és la Nit dels Museus. Durant aquesta jornada, considerada per molts com el “Sant Jordi dels museus”, més de 4.000 museus de 40 països obren les portes gratuïtament de les 7 de la tarda a la 1 de la nit. A continuació us oferim les claus per gaudir d’aquesta jornada tan especial a Barcelona i rodalies.

1/ Noves incorporacions

Cada any s’afegeixen nous museus a la festa. Entre les 13 novetats d’aquesta edició destaquen el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu de les Cultures del Món, el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, la Torre Bellesguard de Gaudí, la Casa dels Entremesos o el Museu Palmero.

Nit_dels_museus_2015_2

2/ 6 rutes suggerides

Quants museus pots visitar en només 6 hores? Per facilitar aquest repte, els organitzadors de la Nit dels Museus a Barcelona ens proposen 6 rutes que agrupen els museus participants per proximitat geogràfica i segons les combinacions de transport públic.

3/ Concurs fotogràfic 2.0

Com et prepares per aquest dia? Quins museus tens pensat visitar? Com explicaries l’experiència en imatges? Des del passat 12 de maig i fins al dimarts 19 està en marxa el Concurs de Fotografia de la Nit dels Museus a Twitter i Instagram. Només cal que etiquetis les teves fotos amb el hashtag #bcnesmuseu i t’inscriguis al web Fotomòbil. Les 5 millors guanyaran un carnet de BCNcultural.

4/ La nit al mòbil

A la ciutat Capital del Mòbil no podia faltar una app de La Nit dels Museus. Disponible gratuïtament per a dispositius Apple i Android, ofereix informació pràctica i geolocalitzada dels museus participants i les rutes suggerides.

Nit_dels_museus_2015_3

5/ Un mos entre museu i museu

Productes de proximitat a preus assequibles i al carrer. Aquesta és la proposta del Festival Bcn Eat Street, que es sumarà a la Nit dels Museus amb parades de menjar a la Plaça de Glòries (gastronomia eurasiàtica) i a la zona del Fòrum (gastronomia americana).

6/ Més dies amb entrada gratuïta

Tens altres plans aquest dissabte? T’has quedat amb ganes de més? No pateixis, l’endemà, diumenge 17 de maig, la majoria de museus celebren una jornada de portes obertes, ja que el Dia Internacional dels Museus coincideix en dilluns, el seu dia festiu per excel·lència.

A més, la resta de l’any els museus de la ciutat també tenen entrada gratuïta en dies assenyalats (el 24 de setembre, Diada de la Mercè, i el 12 de febrer, Diada de Santa Eulàlia), el primer diumenge de cada mes, i tots els diumenges de l’any a partir de les 15h en una selecció d’equipaments.

Nit_dels_museus_2015_1