Torna a dalt

El relat del Museu dels Objectes Perduts

Com explicar la col·lisió entre la Història i la Cultura a la nova exposició del MNAC

Imaginem-nos que agafem una capsa i que hi col·loquem amb molta cura un conjunt d’objectes preciosos. La tanquem i, quan baixem l’escala, ensopeguem.

El resultat d’aquesta ensopegada imaginària és l’exposició al MNAC de La capsa entròpica. El Museu d’objectes perduts de Francesc Torres.

En el recorregut, Torres en el doble paper de comissari i artista, agafa el museu amb les mans i, a partir d’una selecció d’obres del museu, principalment dels segles XIX i XX, baixa rodolant per l’escala. Talment com en una pel·lícula de Buster Keaton.

La nostra col·laboració: la producció i adaptació dels textos de sala dels 9 àmbits de l’exposició.

Un repte interessant per fer arribar a l’usuari l’objectiu de l’artista: reflexionar sobre la confrontació entre la història i la cultura i la funció preservadora dels museus en aquest context.

Per aconseguir-ho, s’ha definit l’enfocament editorial del projecte i treballat al costat de Francesc Torres en la revisió i adaptació dels seus textos originals.

Projecte:

Creació dels textos de sala de l’exposició ‘La Capsa Entròpica’.

Client:

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

Visita la web:
Clients Iuris.doc | MNAC

Projectes relacionats

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.