Torna a dalt

L'Administració pública més accessible

Auditories d'accessibilitat dels webs de la Generalitat de Catalunya

Ajudar a millorar el grau de compliment en matèria d'accessibilitat dels llocs web i aplicacions mòbils de l'Administració.

Durant el 2020, Iuris.doc ha realitzat les auditories d’accessibilitat de més de 20 portals web de la Generalitat de Catalunya i entitats vinculades per determinar el grau de compliment dels requisits d’accessibilitat marcats per les normes WCAG 2.1 (Content Accessibility Guidelines).

La metodologia emprada en els estudis ha seguit les directrius l’Observatori d’Accessibilitat Web. A partir d’una mostra de pàgines de cadascun dels portals, s’ha realitzat la validació automàtica i manual de tots els elements i criteris de verificació WCAG, relacionats amb:

  • Accessibilitat de la plataforma tecnològica emprada.
  • Accessibilitat dels arxius pdf
  • Accessibilitat dels continguts web multiformat (textos, imatges, enllaços, continguts multimèdia, etc.)
  • Accessibilitat d’altres elements (formularis, taules, codi html, etc.)

Entre els webs analitzats s’inclouen els de diversos Departaments i entitats públiques: Departament de Cultura (Patrimoni Cultural i VisitMuseum), Departament de Justícia, IRTA, Institut Català de les Dones, SmartCatalonia, Memorial Democràtic, MUME, CEJFE i Patronat de la Muntanya de Montserrat, entre d’altres.

Els informes elaborats permetran identificar les millores i correccions a aplicar en cada portal web i realitzar el seguiment de l’evolució dels resultats en matèria d’accessibilitat.

En els propers mesos caldrà abordar les auditories de les aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic que han de complir amb tots els requisits d’accessibilitat abans del 23 de juny de 2021.

Projectes relacionats

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.