Torna a dalt

No som passius!

No som passius!

Et presento l’Eva. L’Eva és una persona normal, com podríem ser qualsevol de nosaltres. Es mira constantment el mòbil, però només s’atura en un 10% del contingut que li arriba. Xarxes socials, whatsapp, mail, webs… Rep cada dia un bombardeig de continguts en forma de vídeos, imatges, articles, ebooks, etc. impossibles de gestionar.

Avui, però, ha vist en aquest article una sèrie de continguts que li han cridat l’atenció i l’han portat a fer un viatge immersiu en diferents etapes:

 

1. Començar el dia a Londres

 

2. Escoltar aquella cançó que no passarà mai de moda

 

3. Aprendre nocions d’arquitectura i disseny

 

4. Prendre’s un cocktail

 

5. Descobrir Marsella a la nit

 

Si, com l’Eva, has entrat en aquestes infografies interactives, segurament també t’hauran atrapat com a mínim uns minuts. Això, en l’actual context comunicatiu, és tot un èxit!

Sens dubte el màrqueting de continguts és la millor manera d’atraure l’audiència cap a la teva marca, però s’està a punt d’arribar al col·lapse. I al final s’aconsegueix l’efecte contrari: segons diversos estudis, el temps mig d’atenció a un contingut és només de 8 segons i així és molt difícil desplegar els nostres encants com a marca. I, alhora, posicionar-nos ja que, per exemple, un dels criteris que té en compte l’algoritme de Google és el temps de permanència de l’usuari a una web.

Els continguts interactius, aquells en què l’usuari fa alguna cosa més que llegir o mirar, són la nova aposta del món digital. No són nous, però s’han convertit en estratègics.

Ben treballats, poden aconseguir objectius com:

  • Millora de l’experiència d’usuari
  • Ampliació de l’audiència i captació de dades de comportament
  • Atracció i fidelització

I, amb els vídeos interactius, a més, augmenta el número de visualitzacions (amb la jugabilitat, l’usuari el torna a reproduir els continguts per veure què s’ha perdut) i millora l’engagement i tràfic al web (o canal Youtube) que acull el vídeo. Això és el que va aconseguir el grup francès Naïve New Beaters amb aquest vídeoclip interactiu:

 

 

Que encara no veus la utilitat dels continguts interactius? Si has “jugat” amb el vídeo t’asseguro que no et trauràs del cap la cançó Words hurt en tot el dia… Com la nostra amiga Eva, que ja ha comprat entrades pel proper concert del grup.

Per saber què està pasant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.