Torna a dalt

Terrícoles buscant amics

NASA

A les portes de les vacances d’estiu, et donem una idea per estalviar-te cues, aglomeracions de turistes i vagues als aeroports. Prepara la maleta. Destí: un exoplaneta.

Els exoplanetes són els planetes que giren al voltant d’altres estrelles que no són el Sol. La NASA va descobrir-ne el primer el 1992 i des de llavors ja en porta 4.000. Fa un parell d’anys la missió Kepler de la NASA va descobrir 1.284 planetes fora del sistema solar. I se n’espera trobar molts més gràcies al telescopi TESS.

Però com és un exoplaneta? Ara mateix es coneixen només a vista de telescopi, però tot i així et convidem a viatjar-hi. Com? La NASA ha creat una eina virtual per recórrer alguns exoplanetes mentre estàs, per exemple, a la platja. I és que forma part d’una estratègia de divulgació científica dirigida al públic general.

Una estratègia que va començar fa alguns anys, quan la NASA va crear una agència de viatges imaginària, Visions of the Future. Suposava tota una declaració d’intencions del que pot arribar a passar en el futur: viatjar per tot el sistema solar i també fer escapades fora d’ell. Van encarregar a alguns artistes crear uns cartells per aquesta agència de viatges, simulant l’estil retrofuturista dels anys 40 i 50.

NASA

Comença el viatge

I ara arriba la segona part: visitar algunes de les destinacions a través de l’aplicació Exoplanet Travel Bureau. És una eina per a ordinador, tablet, mòbil i ulleres RV. Permet explorar els exoplanetes Kepler-16b, Kepler-186f i TRAPPIST-1e a través de visualitzacions 360.

El millor, ja hem dit que no existeixen imatges reals dels exoplanetes, només les que s’han aconseguit amb els telescopis. Per tant, les imatges que es poden veure són recreacions de la realitat que han fet diversos artistes, basades, això sí, en evidències científiques.

 

 

El projecte és una excel·lent iniciativa des del màrqueting de continguts per acostar l’astronomia a la ciutadania. A través de l’art, les experiències immersives, la gamificació, juntament amb uns continguts que conviden a descobrir, imaginar i interactuar. L’objectiu que es persegueix és aconseguint el clic a la web Exoplanets Exploration per saber-ne més. I la prova està més que superada.

La NASA ja fa temps que sap que ciència no només és patrimoni dels científics.

Per saber què està passant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.