Torna a dalt

«Loving Vincent» és tecnologia feta a mà

«Loving Vincent» és tecnologia feta a mà

Google Arts

Hugh Welchman, codirector, coguionista i productor, defineix la gegantina producció com “una carta d’amor”

Avui s’estrena a les nostres pantalles la gegantina obra d’artesania digital Loving Vincent. “La primera pel·lícula realitzada a l’oli de la història” arriba a Espanya avalada per l’èxit obtingut en altres latituds.

Guanyadora en els passats Premis del Cinema Europeu, nominada als Globus d’Or i present en la shortlist dels Oscars, la magna obra dels directors Dorota Kobiela i Hugh Welchman és fruit de, ni més ni menys, que set anys de minuciós treball . Una cosa inaudita en temps accelerats que demanden resultats (i èxit) immediats.

Loving Vincent relata la vida i la mort de Vincent van Gogh a través del seu univers pictòric. Les imatges parteixen de paisatges pintats per l’artista i reprodueixen la pinzellada i l’estil impressionista del geni, imprimint a l’animació una qualitat gairebé material. “No podem expressar-nos millor que a través dels nostres quadres”, deia l’artista i aquesta premissa ha guiat el treball de l’equip de la pel·lícula, que ha aconseguit reproduir la pinzellada i l’estil impressionista de van Gogh, imprimint a l’animació una qualitat gairebé material.

Les xifres de Loving Vincent parlen per si soles: 65.000 quadres pintats a l’oli sobre tela i animats posteriorment; un equip (només dibuixants) de 125 artistes, i més de 5 anys de treball. A més, van participar també actors per rodar escenes reals amb fons de croma que, posteriorment, servien de model als pintors. Tot això sense cap efecte especial i recreant, a més, fins als minúsculs errors de van Gogh (seràs capaç de veure el petit cameo del mosquit?).

Google Arts

Més xifres: després de devorar 40 llibres sobre el pintor; visitar 19 museus i admirar uns 400 quadres, els autors diuen tenir “la pel·lícula que volien”. Kobiela i Welchman parlen del “bombardeig d’imatges digitals dels últims anys” i se senten orgullosos de les imperfeccions i els rastres de pinzellada que s’aprecien a la pel·lícula. “El mètode cinematogràfic més lent mai ideat”, segons les seves pròpies paraules, que trasllada a l’espectador dins de La nit estrellada, El cafè de nit i més d’un centenar obres més.

Una carta d’amor a van Gogh que, creuen, agradaria al pintor. I que, un cop més, resulta una extraordinària combinació de talent i un pessic de tecnologia al servei de la cultura.

Veurem la resposta del públic a partir d’avui mateix. Artesania digital ja als cinemes.

Per saber què està passant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.