Torna a dalt

Google Arts & Culture: qui diu que l’art no interessa?

“ Google Arts & Culture: qui diu que l’art no interessa? ”

Google Arts

Ja són més de 1.000 els museus d’arreu del món que formen part de Google Arts & Culture, l’aplicació gratuïta promoguda per la plataforma Google Cultural Institute disponible a la web, en iOS i Android.

Fa pocs dies us parlàvem a Twitter sobre l’exposició «Granados, de París a Goya» del Museu de la Música que, des de finals de l’any passat es pot veure a qualsevol punt del món gràcies a Google.

Produïda pel Museu de la Música i el Museu de Lleida, la versió interactiva creada i allotjada a partir de Google Arts & Culture recull 91 imatges que inclouen pintures, dibuixos, partitures i documents originals del compositor com fotografies o cartes. Gràcies a la tecnologia el visitant podrà escoltar algunes de les partitures mentre les visualitza o ampliar les pintures per apreciar-ne fins l’últim detall.

Google Arts

La mostra dedicada al músic lleidatà és una de les darreres a afegir-se a l’aplicació, on s’hi pot gaudir ja de centenars d’entrades d’exposicions, temes artístics i històrics, estils i èpoques per a tots els gustos.

A partir d’una eina intuïtiva i clara per a l’usuari i amb tota la potència de recursos de Google en la programació, l’objectiu de Google Cultural Institute és proporcionar a les institucions públiques i entitats sense ànim de lucre una plataforma oberta a l’abast de tothom per mostrar els seus continguts (imatge, vídeo, àudio, etc.).

S’hi poden fer cerques per artistes, tècniques i estils esdeveniments històrics, personatges i llocs, així com cerques de museus segons la ubicació geogràfica de l’usuari. A la pàgina principal, a més, s’hi proposen els Projectes destacats (projectes culturals rellevants), les Històries destacades (històries secretes, dades curioses, herència cultural etc.), l’Exploració amb Street View (recorreguts virtuals per llocs històrics o museus) o, fins i tot, l’exploració “per època i colors”.

Google Arts

Per gaudir, descobrir, educar o crear, Google Arts & Culture no para de créixer en continguts i adeptes. Aquí tens alguns dels museus més propers:

De les gigafotos als “dobles artístics”

Un projecte que ha evolucionat notablement des dels seus inicis, quan mostrava obres d’art amb resolució “gigapixel” fins avui, permetent crear i visualitzar exposicions virtuals amb tots els seus elements museístics. I innovant constantment (parlem de Google!) en relació a l’usuari. El darrer gest està omplint pàgines de diaris: “Arts & Culture” ens proposa trobar el nostre doble en pintures famoses. Només cal fer-se una selfie (i qui no en té cap?), pujar la imatge a l’aplicació i en qüestió de segons sabrem a quin personatge d’una pintura famosa ens assemblem.

Google Arts

La tecnologia de reconeixement facial i una base de dades de pintures exhibides en més de 1.200 museus i galeries de 70 països fan realitat aquest “museu dels selfies”. Més o menys precisa, ens agradi o no el nostre doble artístic, el cert és que la nova aplicació Arts & Culture és una de les més descarregades a la botiga App Store d’Apple als Estats Units. Qui diu que l’art no interessa?

Per saber què està passant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.