Torna a dalt

Sant Jordi, by YouTube

Sant Jordi

Sant Jordi, by YouTube

23 d’abril de 2005. Es va publicar el primer vídeo a YouTube. Era aquesta gravació de 18 segons titulada ‘Me at the Zoo’ i protagonitzada per Jawed Karim, un dels cofundadors de la plataforma, que actualment compta amb 1.500 milions d’usuaris actius.

 

Fa 13 anys d’aquest vídeo, una eternitat en el món digital. Actualment el format audiovisual s’ha convertit en el més consumit, sobretot per les generacions millenial, que directament cerquen els continguts a YouTube. Porten a la pràctica allò que una imatge val més que mil paraules. De fet, una persona passa una mitjana de 40 minuts al dia connectada a YouTube!

El format audiovisual permet explicar d’una altra manera els continguts. Tots? La indústria editorial contestaria a la pregunta un sí rotund. La prova són els booktrailers i els vídeopoemes. N’hem seleccionat 5 per aquest Sant Jordi:

 

Soy tu príncipe azul, pero eres daltónica, de Paco Caballero i Miki Esparbé

 

La lliçó d’August (Wonder), de R.J. Palacio

 

Booktrailers internacionals a TRAILERshelf

 

El Cardenal, de Silva Henríquez

 

Projecte Poesia dibuixada de lletrA (UOC)

 

No hi ha Sant Jordi sense llibre, però tampoc sense rosa. On l’hem anat a buscar? A YouTube, es clar. El fotògraf David de los Santos Gil s’encarrega de posar-hi les roses, però també lliris, cactus, gladiols, etc.

 

Bon Sant Jordi a tothom!

Per saber què està passant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.