Torna a dalt

Posa un xatbot a la teva vida

Pon un chatbot en tu vida, la inteligencia artificial a tu servicio | Iuris.doc

Posa un xatbot a la teva vida

Pon un chatbot en tu vida, la inteligencia artificial a tu servicio | Iuris.doc

7.05 h
Sona la tercera (i última) alarma al Xiaomi Mi-A2 Lite que et vas comprar per Amazon Prime fa unes setmanes. Decideixes aixecar-te del llit, i començar la rutina diària: dutxa ràpida, cafetera italiana moka clàssica i mitja dotzena de galetes. I tot, sense treure la mirada del mòbil. Entre lleganyes, t’arriba una notificació. És @gencatbot, el xatbot de la Gencat. Estranyament, hi fas cas.

Corria el juny de 2018 quan la Generalitat va decidir arrencar aquest servei de Telegram per oferir continguts als usuaris de forma ràpida, empàtica i amb un toc d’humor. Serà per aquest motiu que és de les poques fonts d’informació setmanal a les quals fas cas? Sembla que sí. Potser també perquè no ocupen espai a la memòria del teu telèfon o perquè no cal actualitzar-lo. I, a més, no et canses mai de les seves preguntes: el bot sap captar la teva atenció, gràcies a l’ús de l’intel·ligència artificial.

I és que l’administració catalana ha trobat en l’aplicació de Telegram una eina fonamental per connectar-se a la ciutadania, donar-hi veu i informar-la de forma amable i directa.

GencatBot, el canal de Gencat a Telegram

13.30 h
Menú de migdia al vegetarià que hi ha a tocar de la feina, on has quedat amb un antic company d’universitat. Mentre esperes, el mòbil t’avisa d’una nova notificació. El canal Boring Clars t’ha fet arribar una nova curiositat sobre ciència. Envies la infografia al grup d’amics de Whatsapp. Veus el teu company i amagues el mòbil, és hora de desconnectar.

El de Boring Class o Gencat no són casos aïllats. Empreses com Domino’s Pizza ja comencen a enviar ofertes i a prendre comandes a través del sistema de xatbot que els ofereix Facebook. I tot gràcies a les dades de geolocalització, gustos o edat que ofereix la xarxa social de Zuckerberg. O l’aerolínia KLM, que proporciona tota la informació i resol qualsevol dubte sobre el teu vol a través del seu  xatbot, sense haver de descarregar cap app.

El xatbot de l'aerolínia KLM

Tampoc són casos aïllats els de petites i mitjanes empreses que creen els seus propis xatbots amb eines per a les quals no calen coneixements de programació. Un Do it Yourself dels assistents virtuals en el que resulta necessari una bona estratègia i una bona història, és a dir, potenciar-ne l’storytelling per captar l’atenció dels clients. Amb aquesta fórmula pots oferir respostes immediates i al mateix temps t’estalvies costos de manteniment d’atenció al client.

A finals d’aquest 2019, s’estima que els xatbots arribaran a més del 25% de la població, i que un 40% de les empreses hauran posat en pràctica aquest servei. I tot gràcies a Silicon Valley i als grans avenços que s’han fet en qüestió d’intel·ligència artificial. D’aquesta manera, l’entrada dels xatbots a les institucions culturals, centres educatius, atenció mèdica o en serveis públics és qüestió de mesos.

Alguns experts s’aventuren a dir que els xatbots suposaran una «revolució en museística i didàctica del patrimoni cultural». Pots imaginar-te seguint una visita guiada al Reina Sofía a través de Telegram o parlant amb el teu metge de capçalera bot a Facebook Messenger?


22.34 h

La teva retina només pot resistir un parell de minuts més davant l’smartphone. Recordes aquell regal d’aniversari que havies de comprar per a la teva germana. I aquí està ShopBot d’Ebay per donar-te un cop de mà. Envies una fotografia a l’assistent i en segons et proposa múltiples opcions de regal personalitzades. Acceptes el pagament final de Paypal i poses el mòbil a carregar.

Demà, els xatbots seguiran facilitant-te el teu dia a dia.

Per saber què està passant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.