Torna a dalt

Romanorum Vita: un cas d’èxit “alla romana”

Romanorum Vita: un cas d’èxit “alla romana”

Romanorum

Han transcorregut més de sis anys des que l’exposició itinerant Romanorum Vita comencés a circular des de Saragossa i Tarragona cap a la resta d’Hispània. Més d’una trentena de ciutats espanyoles han pogut endinsar-se en una ciutat romana amb tot tipus de detall. Però quin és el secret de la longevitat d’aquesta exposició “temporal”?

Una exposició molt “sensible”

La major part dels sentits han d’estar alerta al moment de visitar l’exposició: l’olfacte, l’oïda, la vista i el tacte són protagonistes i fomenten la interacció del visitant amb l’espai. Com devia olorar una casa patrícia romana?

Romanorum

Perdurabilitat i manteniment

El fet d’haver conceptualitzat i produït l’exposició des d’un principi com a itinerant fa que sigui fàcil de muntar i desmuntar, tal com demostren les 33 ciutats a les quals ha viatjat. També permet que l’exposició es pugui allargar al llarg del temps i en qualsevol geografia.

Romanorum

Creant comunitat: més enllà de la carpa

La visita física no és l’única de la que pot gaudir l’usuari. Pot visitar-la virtualment, seguir el canal Romanorum TV o seguir el dia a dia de l’exposició al seu blog. No és d’estranyar que la comunitat educativa sigui de les més interessades en tots els continguts generats des de Romanorum Vita!

Romanorum

Fomentant el boca-orella: prescriptors 2.0.

Més enllà de la premsa escrita, Romanorum Vita ha sabut arribar a tots els tipus de públics gràcies als grans prescriptors 2.0: els bloguers d’arqueologia. Han sigut ells els qui han participat activament, fins i tot al mateix blog de Romanorum Vita, creant un espai participatiu al voltant de l’exposició.

El futur

Romanorum Vita continuarà recorrent les antigues vies de la Hispania romana i des de Iuris.doc seguirem innovant i treballant en l’estratègia de continguts i comunicació on-line per fer que la cultura romana arribi tothom.

Per saber què està passant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.