Torna a dalt

Romanorum Vita: un cas d’èxit “alla romana”

Romanorum Vita: un cas d’èxit “alla romana”

Han transcorregut més de sis anys des que l’exposició itinerant Romanorum Vita comencés a circular des de Saragossa i Tarragona cap a la resta d’Hispània. Més d’una trentena de ciutats espanyoles han pogut endinsar-se en una ciutat romana amb tot tipus de detall. Però quin és el secret de la longevitat d’aquesta exposició “temporal”?

Una exposició molt “sensible”

La major part dels sentits han d’estar alerta al moment de visitar l’exposició: l’olfacte, l’oïda, la vista i el tacte són protagonistes i fomenten la interacció del visitant amb l’espai. Com devia olorar una casa patrícia romana?

Perdurabilitat i manteniment

El fet d’haver conceptualitzat i produït l’exposició des d’un principi com a itinerant fa que sigui fàcil de muntar i desmuntar, tal com demostren les 33 ciutats a les quals ha viatjat. També permet que l’exposició es pugui allargar al llarg del temps i en qualsevol geografia.

Creant comunitat: més enllà de la carpa

La visita física no és l’única de la que pot gaudir l’usuari. Pot visitar-la virtualment, seguir el canal Romanorum TV o seguir el dia a dia de l’exposició al seu blog. No és d’estranyar que la comunitat educativa sigui de les més interessades en tots els continguts generats des de Romanorum Vita!

Fomentant el boca-orella: prescriptors 2.0.

Més enllà de la premsa escrita, Romanorum Vita ha sabut arribar a tots els tipus de públics gràcies als grans prescriptors 2.0: els bloguers d’arqueologia. Han sigut ells els qui han participat activament, fins i tot al mateix blog de Romanorum Vita, creant un espai participatiu al voltant de l’exposició.

El futur

Romanorum Vita continuarà recorrent les antigues vies de la Hispania romana i des de Iuris.doc seguirem innovant i treballant en l’estratègia de continguts i comunicació on-line per fer que la cultura romana arribi tothom.

Per saber què està pasant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.