Torna a dalt

Descobrint virtualment la història de la nostra roba

Descobrint virtualment la història de la nostra roba

La major exposició virtual sobre el món de la moda We wear culture (Vestim cultura) compta amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona.  Què hi ha de nosaltres en aquest repàs a 3.000 anys d’història de la moda?

Ensenyar-nos que la moda és art i forma part de la nostra cultura. Aquest és el principal objectiu d’aquesta iniciativa del Google Arts & Culture Institute. Alhora, també permet protegir, conservar i difondre digitalment un patrimoni mundial que des d’aquest mes de juny està a disposició de tot el món.

La participació del Museu del Disseny de Barcelona (una de les 180 institucions culturals d’arreu del món que hi han col·laborat) inclou entre d’altres continguts com:

L’exposició “El Cos Vestit. Siluetes i moda (1550-2015)”

La versió virtual d’aquesta mostra permanent inclou més de 30 fotos i vídeos que expliquen com els vestits modifiquen la imatge del cos. L’exposició es complementa amb un Street View que permet passejar pels 650 m2 de l’espai expositiu real.

Col·lecció “Tèxtil i Indumentària”

We wear culture també trobarem una selecció d’imatges, vestits, fotografies i il·lustracions d’aquesta col·leccióformada per més de 18.000 peces, entre les que destaquen el vestit cua de paó de Cristóbal Balenciaga (1958) o el model Delphos de Mariano Fortuny (1909).

Per fer aquest viatge per la història de la moda cal entrar al portal We wear culture. També es pot consultar des del mòbil amb l’app de Google Arts & Culture (disponible per a iOS i Android). Per anar directament als continguts del Museu del Disseny de Barcelona cal dirigir-se a aquest enllaç.

Per saber què està pasant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.