Torna a dalt

Pros i contres dels smartphones “sobre rodes”

Cotxes intel·ligents

Pros i contres dels smartphones “sobre rodes”

Cotxes intel·ligents

Si algú dubtava la capacitat de l’univers mobile de transformar la resta d’àmbits de les nostres vides, només cal que es fixi amb l’actual edició del Saló Automobile Barcelona. La connectivitat ofereix molts avantatges per als conductors, però també riscos que cal tenir en compte.

El 25% dels compradors de cotxes ja donen prioritat a la connectivitat per damunt d’altres aspectes com la potència o l’eficiència energètica i al 2022 hi haurà prop de 700 milions de cotxes connectats a Internet.

AVANTATGES DELS VEHICLES CONNECTATS

Anticipació, seguretat i eficiència

Carregats de sensors de tot tipus, els vehicles connectats ja poden llegir el senyals de trànsit, detectar problemes a la carretera i avançar-se a condicions climatològiques adverses. L’anàlisi constant de la nostra conducció i les condicions del trajecte i la via també permeten al cervell digital del cotxe oferir-nos recomanacions per ser més respectuosos amb el medi ambient i, en el cas d’accident imminent, activar els sistemes de seguretat activa.

Cotxes intel·ligents

Comunicació amb smart cities i smart homes

Gràcies a la futura connectivitat 5G els cotxes es podran comunicar amb tota mena de sensors i serveis de la ciutats intel·ligents (per exemple per regular el trànsit o els aparcaments), i també podran enviar ordres als sistemes domòtics(per mantenir una mateixa temperatura de confort i evitar contrastos. Un altre us que ja s’ha provat és l’ús dels vehicles aparcats com a antenes de reforç per a la telefonia mòbil.

Cotxes intel·ligents

Emergències: salvant vides i aclarint responsabilitats

La capacitat dels vehicles de connectar-se de manera autònoma pot ajudar a salvar vides en cas d’accident o recuperar el cotxe si ens el roben. A més, en cas d’accident el big data recollit pels sensors dels vehicles pot ajudar a aclarir responsabilitats, de manera similar a com s’utilitzen les “caixes negres” dels avions.

Cotxes intel·ligents

RISCOS DELS VEHICLES CONNECTATS

Hacking de cotxes

Segons l’estudi “Tracking & Hacking: Security & Privacy Gaps Put American Drivers at Risk” (2015), basat en les dades de 16 fabricants de cotxes, només 2 dels fabricants estan preparats per detectar/respondre de forma efectiva a atacs informàtics. Una assignatura pendent tenint en compte perills que són evidents: des de l’apertura fins al control remot del vehicle.

Cotxes intel·ligents

Privacitat: més dades sense control

A l’igual que passa amb els smartphones, la presència creixent de sensors permet la recopilació d’infinitat de dades i paràmetres sobre la nostra conducció que poden ser utilitzats sense consentiment. Així, l’ús per part de companyies d’assegurances per eludir responsabilitats o fer-nos pagar més per la pòlissa, n’és un exemple.

Cotxes intel·ligents

Més distraccions al volant

És la més evident. Si ja s’han hagut de posar mesures per evitar que els vianants abduïts pel seu smartphone es passin els semàfors en vermell, imagineu la capacitat de captar la nostra atenció de les grans pantalles que ocupen els cotxes i que són una font constant d’estímuls sonors i visuals. Tot i que els sistemes dels vehicles connectats es dissenyen per evitar distraccions, el seu bon ús acaba depenen en gran mesura del propi usuari.

Cotxes intel·ligents

Amb tots aquests reptes, no és d’estranyar la transformació total del Saló Automobile Barcelona, on s’han pogut veure noves i millors solucions de connectivitat, conducció autònoma i mobilitat intel·ligent i sostenible.

Per saber què està passant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.