Torna a dalt

Ilustrarium: de galeria a museu digital

Ilustrarium: de galeria a museu digital

ilustrarium

La il·lustració és un art expressiu i creatiu amb el qual és molt fàcil connectar, però té molt poca visibilitat en els museus i també en el món educatiu. El projecte del primer Museu Digital d’Il·lustració Contemporània, impulsat per Marta Ardite, neix per superar aquestes barreres.

Malgrat ser una expressió artística utilitzada en infinitat de manifestacions (llibres, televisió, publicitat, revistes, …) la il·lustració, igual que el còmic, continua discriminada respecte altres formats considerats més seriosos i prestigiosos.

ilustrarium

Per lluitar contra aquest estigma injust, la historiadora de l’art Marta Ardite va fundar fa cinc anys Ilustrarium, una galeria d’art especialitzada en il·lustració contemporània. L’objectiu inicial era fer valdre l’obra d’uns professionals que habitualment són molt ben valorats en l’àmbit professional, però són uns desconeguts pel gran públic.

De l’enfocament artístic a l’educatiu

Però en l’arrel d’aquest projecte sempre hi ha hagut una voluntat educativa, reforçada per la tasca d’Ardite dissenyant el nou programa educatiu de la Fundació Joan Miró.

I és per això que Ilustrarium aposta ara per un canvi de rumb: de galeria “física” passarà a ser una galeria virtual. Alhora, el projecte deixarà de tenir un enfocament exclusivament artístic per passar a ser una plataforma educativa, que apropi aquest art a escoles, famílies i amants de l’art.

ilustrarium

Tot i que amb aquest canvi el projecte perdrà part de les seves virtuts presencials i l’experiència real, podrà arribar a molt més públic, què és un dels seus objectius. Així, el futur Museu Digital d’Il·lustració Contemporània no tan sols reunirà els creadors, sinó que vol esdevenir un suport per a l’educació artística, un espai virtual on poder explicar, jugar i crear i, en definitiva, potenciar la creativitat.

Entre els referents per a la creació d’aquest portal, la Marta Ardite té molt clar què vol apropar-se a quelcom similar a la Tate Kids (salvant evidentment les distàncies culturals i de pressupost).

Micromecenatge per a fer-ho possible

Per fer possible aquesta transformació, els responsables d’Ilustrarium han posat en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Goteo, que compta amb el suport de la Fundació Bofill i el projecte Fem Educació. La recompensa per col·laborar-hi és, com no podia ser d’una altra manera, una il·lustració cedida pels artistes d’Ilustrarium.

ilustrarium

La campanya de micromecenatge té dues dates clau: el 15 d’octubre és la data límit que el projecte té per assolir el finançament mínim (9.500 €). Si supera aquesta primera fase, el Museu Digital d’Il·lustració Contemporània tindrà un segon període, fins al 26 de novembre per intentar aconseguir la xifra necessària per fer realitat el projecte (14.600 €). Els desitgem molta sort!

Per saber què està passant a Iuris.doc...

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.