Torna a dalt

Disseny per aprendre, crear… i viure!

Disseny per aprendre, crear… i viure!

@Rosan Bosch Studio

Dissenyar un món millor comença a l’escola

(Rosan Bosch)

Sense aules, sense pissarres, sense pupitres, sense parets … I sí, són escoles! T’imagines un lloc on aprendre corrent, saltant i jugant més enllà del pati? Unes instal·lacions obertes, plena de color i llum, acollidores i còmodes? La dissenyadora d’interiors Rosan Bosch no només ho ha imaginat sinó que l’ha fet real amb multitud de projectesinnovadors i sorprenents.

Recentment, Bosch ha estat a Barcelona per explicar-nos la seva particular “revolució” a les aules. Ella ha estat una de les ponents destacades en les jornades Disseny per Viure, organitzades pel Museu del Disseny de la ciutat i impulsades per Oscar Guayabero.

Educació i disseny, dos dels temes que ens apassionen i, més encara, si van de la mà. A la nostra experiència educativa en el projecte EduCaixa sumem la comunicació digital del Museu del Disseny. Les jornades van ser l’ocasió perfecta per aprofundir en aquests dos mons que es complementen. I no ens la vam perdre!

El disseny, present en tots els àmbits de la vida quotidiana, condiciona subtilment la nostra forma de veure (i d’aprendre) el món. Per a Bosch, “l’entorn físic influeix en l’estat emocional” i per això proposa espais oberts, diàfans, plens de color i llum, i amb un mobiliari acollidor. Llocs còmodes i motivadors, que conviden a la cooperació i la creativitat. Aplicat a l’escola, el resultat són aules “d’on els alumnes no volen anar-se’n”.

A Iuris.doc ja havíem treballat el binomi disseny/educació amb el projecte Hack the School, una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill que proposa repensar els espais escolars:

Espais creatius

I nosaltres apliquem la lliçó al nostre propi hàbitat, ja que la comunicació digital no s’entén si no està vinculada a la creativitat. Per això, les nostres oficines estan plenes de color (el vermell, és clar!), No hi ha divisions en les taules de treball -les bones idees requereixen col·laboració, proximitat i amplitud de mires- i tenim amplis finestrals per on entra la llum de Barcelona, una de les ciutats més vitals del món.

Si encara no ens coneixes, passa i fes una ullada. El nostre món és digital; nostre hàbitat, obert i inspirador. Un lloc en el que aprenem cada dia, treballem i convivim. Creativament, és clar!

No et perdis les nostres històries!

Idees, projectes, tendències, esdeveniments...

Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia.

He llegit i accepto les condicions de l'avís legal

Els informem que, d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades, posem a la seva disposició la següent informació: El responsable del tractament de les seves dades és Iuris.doc, SL, amb CIF: B61857280 i domicili a Barcelona, ​​Av. Diagonal, 340-348 - CP 08013. L'informem que tractarem la informació que vostè ens faciliti amb la finalitat de remetre-li comunicacions d'acord als seus interessos i enviar-li les nostres newsletters. Les dades personals proporcionades es conservaran mentre vostè no sol·liciti la seva supressió. No comunicarem les seves dades. L'informem que vostè té dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar la seva supressió quan, entre d'altres motius, les dades ja no siguin necessàries per als fins per les que varen ser recollides. En determinades circumstàncies, vostè podrà oposar-se o sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament les conservarem per motius legítims imperiosos, o l'exercici o la defensa de possibles reclamacions. La base legal per al tractament de les seves dades és el consentiment atorgat en clicar la casella d'acceptació al final d'aquest formulari.  

Hola: benvingut a Iuris.doc!

 

Moltes gràcies per seguir-nos.