Viatjant des del sofà

Traslladar l’experiència turística a través de vídeo en temps real. Aquest és l’objectiu de Georama, una innovadora plataforma de viatges virtual. Us expliquem les claus d’aquesta iniciativa que obre un munt de possibilitats en sectors com el turisme, el patrimoni cultural i fins i tot el món empresarial.

Dels mapes turístics a les visites virtuals

Després d’experiències professionals a Google i Microsoft, el 2012 l’emprenedor d’origen indi Nihal Advani va crear des de Chicago un buscador de viatges basat en mapes, però no aconseguia trobar el seu lloc en el competitiu sector de la planificació de viatges online.

Finalment va trobar un filó oferint un servei a les persones a qui agrada viatjar però no poden fer-ho. D’aquesta manera va néixer Georama: visites virtuals amb vídeo en temps real, amb comentaris en directe i amb la interacció dels usuaris a través d’un xat.

Georama_2

No només vídeos en directe: en viu, amb guia i interactius

És cert que la proposta s’assembla molt al que ja es pot fer amb altres plataformes. Per exemple, Google Street View apropa la sensació de ser a peu de carrer a qualsevol lloc del món mitjançant fotos en 360 graus; i Periscope permet fer vídeo- streaming des de dispositius mòbils i amb xat inclòs.

Però el que diferència Georama és que està enfocat específicament a les visites turístiques o de viatges (almenys de moment) i ofereix  una programació diària de visites en directe arreu del món. A més, el seu desenvolupament tècnic està dissenyat per facilitar la màxima qualitat de vídeo també àrees amb connexió d’Internet lenta. I també estan treballant per adaptar-se als cascs de realitat virtual, per tal que l’experiència encara sigui més immersiva.

Els “guies” de Georama se serveixen exclusivament d’un smartphone i un suport amb giroscopi estabilitzador. Amb aquestes dues úniques eines, sumades a un gran coneixement del lloc que han d’explicar i molta improvisació, ofereixen una experiència que, tot i ser virtual, és el més semblant al que significa fer turisme amb un guia. I és que a més d’anar explicant tot allò que van veient, també resolen en directe els dubtes dels participants.

Georama_1

Més enllà del turisme

Actualment la plataforma està en ple procés de prova i expansió, i estan oberts a la creativitat dels guies per tal d’explorar totes les possibilitats. Així, per exemple, s’ha vist que pot ser molt útil per a la promoció d’hotels (es pot fer una visita virtual a les habitacions; o a nivell empresarial, per retransmetre conferències, fires i esdeveniments ( Smart City Expo), o per ensenyar productes i serveis a temps real a potencials clients.

Evidentment, i de forma paral·lela al turisme, també pot ser molt útil per a la promoció cultural i del patrimoni ( Gaudí), ja que obre un munt de possibilitats per ajudar a descobrir virtualment i en directe els racons i les històries amagats a les nostres pedres i carrers.