Textos de sala de l’exposició La capsa entròpica. [El Museu d’objectes perduts]

Client: Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

Visitar web: http://museunacional.cat/ca/la-capsa-entropica-collisions-dhistoria-i-cultura

En una nova incursió en l’àmbit dels continguts expositius, hem elaborat la conceptualització i redacció dels textos de sala de l’exposició La capsa entròpica. [El Museu d’objectes perduts]  del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Un repte en el qual hem treballat al costat de Francesc Torres, artista i comissari de la mostra.

Torres crea una narrativa distribuïda en 9 àmbits temàtics a partir d’una selecció d’obres del museu, principalment dels segles XIX i XX, que li permeten reflexionar sobre la confrontació  entre la història i la cultura i la naturalesa i funció preservadora dels museus en aquest context.

A més de la redacció dels textos de sala, prèvia definició de l’enfocament editorial amb Francesc Torres, Iuris.doc també s’ha encarregat de la revisió dels textos originals del comissari.

La capsa entròpica. [El Museu d’objectes perduts]

Del 20 d’octubre de 2017 al 14 de gener de 2018

Imaginem-nos que agafem una capsa i que hi col·loquem amb molta cura un conjunt d’objectes preciosos. La tanquem i, quan baixem l’escala, ensopeguem. Aquesta exposició és el resultat d’aquesta ensopegada imaginària. Francesc Torres, fusionant el paper de comissari i el d’artista, ha agafat un museu amb les mans i, com en una pel·lícula de Buster Keaton, ha baixat rodolant per l’escala.