Sónar+D, més enllà de la música

Internet i els formats mòbils canvien constantment la forma de consum d’informació cultural a tots nivells i, evidentment, també a nivell musical. I canvien no només el consum, també transformen els processos creatius i de difusió musical.
És molta la gent que treballa en recerca amb l’objectiu d’innovar en aquest sector utilitzant la tecnologia i aplicant-la de forma creativa.

Una bona mostra de l’aplicació de la tecnologia en el procés de creació, difusió i consum musical es podrà veure ben aviat a Barcelona, el 13, 14 i 15 de Juny al Sónar+D un espai emmarcat en el Festival Internacional de Música Avançada i creat amb l’objectiu d’unir tecnologia, innovació, mobilitat i negoci.

I què ens ofereix Sónar+D? Tallers, instal·lacions interactives, presentacions de productes, iniciatives emprenedores, conferències, shows en directe… que reflecteixen la cultura de la innovació a través de l’ús de nous dispositius interactius.

Al Sónar+D s’hi podrà veure entre d’altres:

Els darrers productes de la companyia anglesa Novation, com el controlador per teclat Launchpad S.

El projecte Polymetros, que permet compondre música entre diversos usuaris de forma improvisada (Interactional Sound and Music Group del Centre for Digital Music de la universitat Queen Mary, a Londres)

Les aplicacions per a mòbils creades per Billaboop, com la Cambox que permet la remescla d’imatges per a Iphone.

I també propostes catalanes com:

Bhoreal, un controlador MIDI de múltiples funcions pensat per a aplicacions multimèdia (Media Interactive Design).