#MuseumWeek: impulsar els museus a través de Twitter

Quina és la rutina de treball d’un restaurador de quadres? Què té en compte un museu per escollir els artistes que exposarà? Com va ser la primera vegada que vas visitar un museu?

Aquestes i moltes altres curiositats han omplert Twitter fins ahir diumenge, durant la primera #MuseumWeek (del 24 al 30 de març), una iniciativa de la xarxa de microblogging per donar a conèixer els museus d’Espanya, Itàlia, Regne Unit i França que disposen de perfil en aquesta xarxa social.

Una setmana on l’art, la ciència i la història s’han posat en contacte amb el públic d’una manera innovadora, gràcies a la possibilitat d’interactuar a temps real amb les institucions culturals i els seus professionals. Hi han participat gairebé 450 centres culturals, entre ells, grans institucions internacionals com la National Gallery, el Musei in Commune, el Louvre, el Museu d’Art de Catalunya, o el Museo del Prado.

Cada dia de la setmana ha estat dedicat a una temàtica determinada per animar a la interacció, guiar la conversa entre els participants i facilitar el seu seguiment a través de hashtags: dilluns 24 #DayInTheLife, el dimarts #MuseumMastermind, el dimecres #MuseumMemories, el dijous #BehindTheArt, el divendres #AskTheCurator, el dissabte #MuseumSelfies i el diumenge 30 ha tancat aquest esdeveniment amb el tema #GetCreative.

Aquests en són alguns exemples:

A través de #MuseumWeek les institucions culturals s’han pogut acostar més al públic i han donat visibilitat a la feina dels professionals que hi treballen. A més de poder descobrir nous perfils de persones interessades en les seves col·leccions, una informació molt vàlida, per exemple, a la hora d’elaborar la seva programació. Al mateix temps, els amants de l’art han pogut donar la seva opinió sobre aquestes institucions i interactuar amb els seus professionals. En definitiva, posar l’art a l’abast del públic.

Consulta tot l’històric d’aquesta innciativa a través del hashtag #MuseumWeek.