Marxant un AppCafé!!!

Del 12 al 14 de juny professionals del sector de les indústries creatives, tecnològiques i culturals es reuniran a Barcelona per explorar els punts d’interconnexió entre elles. Música, imatge, continguts interactius i plataformes transmèdia són els principals ingredients del Sónar+D, el congrés internacional sobre creativitat i tecnologia. I les apps tenen un paper protagonista en el congrés; són una eina ideal, gairebé natural, per combinar tots aquests ingredients.

La secció “Exhibition” del Sónar+D inclou un any més un apartat dedicat a les apps. A l’AppCafé s’exposarà una selecció de 18 aplicacions que destaquen per la seva creativitat o pel seu valor experimental. Creativitat i tecnologia es fusionen i donen lloc a aventures col·laboratives, música experimental, programes de creació d’imatges, narrativa interactiva, plataformes que connecten artistes i fans per generar contingut en temps real o, papiroflèxia japonesa.

Per anar fent boca, una selecció “personal” de 4 aplicacions que podrem trobar a l’AppCafé:

Device6, perquè la protagonista es diu Anna
Una història de misteri que cal desvetllar llegint, escoltant i observant fotografies tridimensionals. Castells, nines i homes sortits d’un quadre de Magritte.

Framed, perquè és un còmic
Una aplicació de narrativa interactiva que fusiona el còmic amb el videojoc, i que permet anar transformant el desenvolupament de la història a mesura que canvies l’ordre de les vinyetes.

PolyFauna, perquè és l’app de Radiohead
Una experiència interactiva única per a cada usuari, basada en un tema de Radiohead i de la què ja n’havíem parlat (Anyone Can Play Guitar).

Wake Up with the World, perquè odio el despertador
Una eina col·laborativa que transforma les coordenades GPS dels usuaris als que sona el despertador en notes musicals que es combinen entre si, transformant-se en una peça musical que evoluciona en funció del ritme vital de la seva comunitat online.