L’any del vídeo màrqueting

La majoria d’estudis de màrqueting assenyalen que el 2013 ha estat l’any del vídeo màrqueting i tot apunta que aquest “boom” continuarà aquest 2014.
Les raons són ben senzilles: En el màrqueting de continguts, el vídeo es presenta com l’opció més visual, la que pot captar l’atenció del nostre públic de forma instantània, per sobre d’altres formats.

El vídeo és un producte que ens permet explicar el missatge de forma ràpida i senzilla, independentment del seu objectiu (presentar-nos, vendre els nostres productes, els nostres serveis, etc.) i el seu format (espot publicitari, vídeo corporatiu, vídeo catàleg, viral, d’animació,…).
Una altra raó per utilitzar el vídeo com a eina de màrqueting online és la seva facilitat per posicionar-se i moure’s per la Xarxa. I això és gràcies a plataformes com Youtube i a les xarxes socials com Facebook o Twitter, les quals permeten “escampar” el nostre missatge en molt poc temps i fer-lo arribar a molta gent.

Però el que no hem d’oblidar és que, per sobre de tot, la clau de l’èxit és la idea. Cal saber què volem dir i a qui ho volem dir. I a partir d’aquí, cal buscar el “com”: un “com” original que enganxi a l’espectador i l’empenyi a compartir el nostre vídeo entre els seus contactes.
I una manera eficaç per aconseguir-ho és experimentar de forma contínua amb noves tècniques i nous formats que sorprenguin a l’usuari.

I els més innovadors són…
Segur que durant el 2014 veurem produccions audiovisuals innovadores, però no oblidem les tècniques que estan fent possible la “revolució” de l’audiovisual online. A continuació, presentem una mostra de formats innovadors que han estat els protagonistes del 2013 i que cal tenir molt en compte a l’hora de pensar i emprendre accions de màrqueting online:

Stop Motion

Hyperlapse

Octocopter

Fonts utilitzades:
Puntogeek
Video-commerce
Adtriboo.com