La revolució dels continguts

Amb el temps la xarxa s’ha anat proveint de recursos per facilitar l’autonomia de qualsevol a l’hora de crear continguts 100% digitals, amb resultats cada cop més sofisticats. Un dels imprescindibles és Thinglink, una eina que permet crear imatges interactives de manera molt senzilla. Només cal pujar una foto i afegir-li icones que porten relacionat un enllaç.

Després l’interactiu es pot compartir a les principals xarxes socials, es pot enviar per e-mail i es pot inserir al blog o web. Són pocs minuts i el resultat és molt efectiu. Com sempre en aquests casos, no és tan important l’eina com les idees a les que dóna formai hi ha treballs realment creatius.

D’una manera gairebé lúdica, l’usuari s’endinsa a una forma diferent d’entendre la fotografia. És inqüestionable que Instagram i variants (HipstamaticPicYou…) han acostat la fotografia artística al ciutadà de peu amb els seus filtres miraculosos.

Ara, es planteja navegar per la fotografia. Donar-li, per tant, un paper de contingut per sí sol que, a més, està enriquit. Per reblar el clau, la mateixa plataforma permet fer-ho tot online i compartir-ho en tots els canals possibles, aconseguint atraure tràfic cap a tots els enllaços. L’essència del món digital.

És increïble la velocitat amb la que estem explorant noves narratives a Internet. Ja fa temps que s’ha trencat la comunicació unidireccional dels mitjans amb un emissor i diversos receptors. A l’era de la informació, tothom que vulgui pot ser emissor. I l’usuari està obert a provar. ThinglinkStorifyDipity… són plataformes fàcils i intuïtives per fer-ho possible. Algunes d’elles tindran un recorregut més llarg que d’altres. El que sí que ja és imparable és la revolució dels continguts.