La #MuseumWeek 2016 en 7 hashtags

Per tercer any consecutiu, i durant una setmana, Twitter s’ha convertit en el punt de trobada de museus de tot el món gràcies a la iniciativa #MuseumWeek. Des de Iuris.doc hem fet el seguiment de les 7 temàtiques proposades i us presentem una selecció de tuits.

Dia 1: #SecretsMW

La setmana va començar convidant als museus a explicar curiositats, mostrar racons amagats i ensenyar els engranatges del seu funcionament. Atenció a les relíquies del Museu Nacional de Catalunya i al “super-muntacàrregues” del Museu Reina Sofia, imprescindible per moure el Guernica.

Museum_week_2106_1

Dia 2: #PeopleMW

Dimarts es van presentar els treballadors, voluntaris i col·laboradors dels museus, així com els qui van crear-los, fomentar-los o ampliar-los amb donacions. Atenció a les mencions del Museu del Romanticisme a la dona de la neteja i del Museu de Guissona als estudiants que participen en les excavacions arqueològiques.

Museum_week_2106_2

Dia 3: #ArchitectureMW

El tercer dia ha estat dedicat principalment a les obres i reformes dels edificis dels museus. Ha estat l’ocasió per organitzar emissions a Periscope, com aquesta del Centre Nacional de Monuments Francesos.

Museum_week_2106_3

Dia 4: #HeritageMW

Aquesta jornada estava dedicada al patrimoni cultural. Museus com el Reina Sofia o el Museu del Ferrocarril han posat èmfasi en el paper de la dona en l’art.

Museum_week_2106_4

Dia 5: #FutureMW

La cara més innovadora dels museus ha protagonitzat el divendres. S’han pogut veure futurs projectes, novetats imminents, les properes exposicions i l’aposta pel públic infantil.

Museum_week_2106_5

Dia 6: #ZoomMW

La proposta del dissabte era centrar-se en els detalls de les principals obres i peces dels museus per oferir una mirada diferent. Així van fer-ho per exemple el Museu del Prado i el Museu Arqueològic Nacional.

Museum_week_2106_6

Dia 7: #LoveMW

I la #MuseumWeek va acabar amb obres vinculades al tema de l’amor i els objectes més estimats pels visitants.

Museum_week_2106_7

Des de Iuris.doc hem posat també el nostre granet de sorra en aquesta iniciativa, i com a col·laboradors del Museu del Ferrocarril, hem ajudat a fer créixer la comunitat d’amants del món del tren a Twitter.

Museum_week_2106_9