Jugar per trobar feina

Hi ha poques mares que no hagin maleït alguna vegada el moment en el que van comprar al seu fill (o filla) la “maquineta” amb la que es passa hores jugant davant de la pantalla. Però en els últims temps, els jugadors tenen una nova raó per anar picant tecles i els botons: les ofertes de feina in-game.

Aquestes ofertes són una de les parts més visibles de la gamificació, és a dir, de l’estratègia de posar elements del joc a coses que no són “divertides” (per exemple, el joc Chore Wars fa de les feines de casa una competició per veure qui en fa més i millor).

gamificacio1

La idea de contractar a gent aficionada als videojocs ve de que els jugadors adquireixen unes certes habilitats que poden ser molt útils a la vida real (feina en equip, capacitat de concentració, velocitat de reacció…).

Així doncs, hi ha empreses que han optat per anunciar les vacants que tenen en videojocs. Un bon exemple és la cadena d’hotels Marriott, que va crear un joc per a Facebook (que ja no funciona) en el que el jugador havia d’anar superant nivells i pujant dins de l’escala laboral d’un hotel, des de frega plats fins a director. La diferència era que, en tot moment, el jugador tenia un botó que deia “T’agrada el que fas? Fes-ho de debò” i permetia enviar el currículum per aplicar per el lloc de feina del nivell en el que estaves.

Un altre exemple, és el de l’empresa danesa Uncle que després de no trobar el candidat ideal per a una vacant de front-end developer tot i publicar ofertes de feina i, fins i tot, buscar candidats a peu de carrer, van decidir anar a buscar el que buscaven al lloc on podien ser: els videojocs on-line.

Per aconseguir-ho, va patrocinar un dels millors equips del Team Fortress 2 per a que “pengessin” cartells de l’oferta a les parets dels escenaris del joc i dirigissin als interessats a la pàgina web per aplicar per la vacant. En una setmana van aconseguir 50 candidats amb un esforç petit. Podeu veure el resum que en va fer l’empresa en aquest vídeo (en anglès).

gamificacio2

En un moment en el que els estudis universitaris i post-universitaris estan cada vegada més estesos, la millor manera de trobar feina és destacar sobre la resta en alguna cosa en concret. I què millor que destacar en el que fas servir per divertir-te?