Iurisdoc.com: un exercici d’arqueologia digital contra l’amnèsia

Un viatge en el temps, per seguir la història de Iuris.doc a través de les seva presència on-line.

Com era i què oferia Iuris.doc l’any 2000? i el 2005? i el 2012? Quina era la nostra imatge i la nostra estratègia de comunicació on-line?

Ser “nadius digitals” des dels nostres inicis ens ofereix l’oportunitat única de viatjar en el temps i revisar la història de l’empresa a partir de la seva presència on-line.

A través d’un lloc web, el de Iurisdoc.com, que s’ha anat transformat al llarg del temps seguint en cada moment els canvis tecnològics, gràfics i comunicatius de l’entorn digital, i que alhora és un testimoni únic de l’evolució de la pròpia empresa. Des de serveis de documentació jurídica fins arribar al món del màrqueting de continguts, un concepte evidentment inexistent ara fa 15 anys.

Aquest és l’exercici saludable que hem dut a terme, en un temps vertiginós on tot es sobreescriu i el que no està publicat, simplement sembla que desapareix.

Per fer-lo, ens hem endinsat a Internet Archive, l’autèntica Biblioteca d’Alexandria d’Internet que actualment ja recull més de 430 bilions de pàgines web en cache des de l’any 1996. Entre elles, és clar, Iurisdoc.com.

Quantes vegades ens trobem navegant amb el missatge de  ‘404-pàgina no trobada’?  Gràcies a Internet Archive “No trobar” supera el significat de ” No existeix”.

Aquest és el resultat de “trobar-nos” a nosaltres mateixos durant els darrers 15 anys de Iurisdoc.com. Un exercici bàsic d’arqueologia digital per ser conscients del recorregut i evidentment, de l’experiència.

 

 

Article: Coneix els tresors que emmagatzema Internet Archive (TecnoExplora)