Els nous panots de la Diagonal també són “smart”

Smartphones, smartcities, Smart TV, Smart Security,… Està clar que avui la “moda” és ser smart. I Barcelona, que aspira a ser una ciutat intel·ligent capdavantera (atenció al novembre amb l’ Smart City Expo), ho aplica en tot allò imaginable.

Així, els panots, aquesta peça característica que ocupa els carrers de la ciutat des de fa un segle, no han volgut ser menys que els fanals o els contenidors, i volen contribuir a fer de Barcelona una ciutat més smart.

Durant aquest mes d’octubre l’Ajuntament ha començat a instal·lar el nou panot “Diagonal”, una peça de 20×20 centímetres que reprodueix les fulles dels mítics plataners de la no menys mítica avinguda. Però més enllà de la nova estètica, què és el que fa aquesta panots intel·ligents?

Segons els seus dissenyadors i creadors (Terrades Arquitectes i Escofet), estan fets de “micro-formigó d’alta resistència, amb tecnologia de paviments bicapa, incorporen additius per a la fotocatàlisi i la base de la peça incorpora àrids reciclats per a reduir la seva petjada ecològica”.

En definitiva, tenen un disseny que en facilita l’auto-neteja i l’evacuació de la pluja, són antilliscants i d’un color lleugerament verdós (per combinació dels àrids, colorants inorgànics i additius d’última generació). A més, tenen un patró únic: encara que les peces es girin, sempre funcionen.
Els panots de Iuris.doc, a la sala de reunions

Tot i que de moment els més de 24.000 m2 del nou paviment només s’instal·laran en el tram que va des de Francesc Macià fins a passeig de Gràcia, des de Iuris.doc, veïns com som de la Diagonal, ens fa molta il·lusió que el panot, aquesta peça que ja forma part del nostre ADN (i de la nostra sala de reunions), tingui una nova i renovada vida, alhora respectuosa amb la història i compromesa amb el futur.

La notícia a Barcelona Televisió