El màrqueting de continguts en el SEO

Si sou uns habituals de l’ús de Google per fer les cerques a Internet, segurament us haureu adonat que s’han anat produint subtils canvis a l’hora de mostrar-ne els resultats. El més destacat és que la línia que separa els resultats de la cerca orgànica (SEO) amb els de pagament (SEM), és pràcticament imperceptible: mateixa mida de lletra, mateixa font.. només amb la capseta d’”anunci” acompanyant els resultats publicitats.

L’estratègia de Google en aquest sentit no té cap misteri: l’aposta és potenciar la publicitat de pagament, una de les principals fonts d’ingressos del cercador. Amb tot, Google també ha volgut evolucionar el posicionament natural i, de fet, amb tots els canvis als seus algorismes Panda, Penguin i Hummingbird, Google està donant un gir a les cerques cap a un model més social.

Això implica un canvi de paradigma respecte al que hem estat acostumats fins ara respecte les estratègies de posicionament natural. Enrere queden ja les estratègies d’intercanvi de banners, enllaços, tecnicismes, backlinks o qualsevol altra tècnica que pugui ser optimitzada de forma artificial. Ara el que Google vol aconseguir és premiar realment aquells llocs web que són bons a partir d’uns criteris més “humans” i traslladar aquest valor i reconeixement en els seus resultats.

D’aquesta forma, les marques més populars i que generen major interacció social, també milloraran en els resultats de cerca. El suport dels usuaris més influents (usuaris més actius a les xarxes socials) és també un aspecte fonamental que Google està utilitzant com indicador de rellevància per als llocs web. D’aquesta manera, un tweet d’un usuari influent podrà afectar positivament al posicionament en els resultats de cerca.

En definitiva: per millorar notablement el posicionament del nostre web hem d’optar per l’estratègia del màrqueting de continguts, com ja fem habitualment a Iuris.doc: contingut destacat, rellevant i de qualitat per als usuaris, amb un valor real per a l’audiència independentment de l’estratègia d’enllaços i paraules clau que serveixin per optimitzar les cerques cap al nostre web (SEO). Això també és recomanable aplicar-ho als Google Adwords, on la redacció d’anuncis amb contingut destacat pot marcar la diferència amb la resta de competidors (SEM).