Turisme 2.0: Catalunya a Vimeo

A data d’avui, qui més qui menys ha començat el compte enrere per a les vacances i els més afortunats ja tenen la maleta a punt. Durant tot l’any, però especialment per aquestes dates, molts turistes escullen casa nostra per passar-hi uns dies, fet que evidencia que Catalunya és un destí molt apreciat.

Per això, la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de Turisme, treballa per promocionar encara més el país a l’exterior. Des del 2012 està apostant per noves eines i formats de promoció turística per aconseguir més impacte fora de les nostres fronteres. El viatge organitzat per a instagramers de tot el món va ser la primera iniciativa organitzada en aquest sentit, que després han replicat altres indrets que són importants destinacions turístiques.

Aquest any, el Govern ha convidat a cinc vídeo-artistes de prestigi internacional perquè mostrin Catalunya a través de la seva particular mirada. Si sou habituals de Vimeo, els escollits segur que us sonaran: entre tots els seus vídeos sumen més de 2.300.000 reproduccions.

AlbaPost_càmera

En els últims anys, la proliferació de xarxes socials ha convertit als propis usuaris en els millors cronistes de viatges i, per tant, en prescriptors de primer ordre. Segons un estudi sobre la reputació online d’algunes ciutats espanyoles, entre els ítems més positius destaquen el nombre de vídeos casolans i/o professionals que tracten sobre l’indret i també les fotografies publicades en altres xarxes com per exemple Instagram.

Si tenim en compte que el vídeo online és el gran atractiu d’Internet, i per tant, del màrqueting de continguts, és evident per on va l’estratègia de la Generalitat: donar-se a conèixer a l’audiència de les plataformes digitals utilitzant els mateixos formats que els seus usuaris.

Durant la seva estada a Catalunya, al llarg d’una setmana de maig, cada vídeo-artista va visitar una zona diferent. Amb un acompanyant local, van tenir llibertat absoluta a l’hora de crear, tenint en compte que cada un d’ells domina diferents tècniques de vídeo. El resultat ja el podem veure (de fet, ja ha començat a estendre’s per les xarxes socials, i Vimeo ha inclòs dos dels vídeos a la seva selecció).

Si vols descobrir Catalunya des d’un altre punt de vista, només has d’escollir una tècnica i fer click!

–       Rob Whitworth va visitar la ciutat de Barcelona. Hyperlapse

–       Aleksandr Krautsou va viatjar per la Val d’Aran, les Terres de Lleida i els Pirineus occidentals. Timelapse

–       Albert & Dennis van viatjar fins la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Aeroshots

–       Pau Garcia Laita va visitar la demarcació de Girona, la Costa Brava i els Pirineus gironins. Tilt-Shift

–       Trevor Hawkins va recórrer els paisatges i la costa de Barcelona. Lifestyle