Branded Content, quan el contingut genera marca

Veure un home saltar des de l’estratosfera, als millors còmics del país junts en un cementiri o una desfilada d’”àngels” significa que una marca està treballant en crear engagement, que podria traduir-se com “implicació”, “compromís”, “vincle”. Implicació en una marca? És possible?

Avui en dia la manera de fer publicitat s’ha transformat, perquè l’usuari ja no vol missatges intrusius. Les empreses busquen generar emocions i sentiments envers la marca entrant en la vida dels consumidors i, quina millor manera de fer-ho que a través de continguts creatius i que continguin els valors de la marca implícits en el missatge.

Les persones que treballem en el món del content marketing anem a la recerca de contingut de valor on es barreja el màrqueting convencional, l’storytelling i sobretot… les emocions, per això el branded content és una bona opció per fer-ho.

Si fem un cop d’ull a les grans marques trobarem gran quantitat d’aplicacions reals del branded content en diversos formats. Aquí en tens alguns exemples.

Red Bull va aconseguir que milions de persones seguissin en directe el salt de Felix Baumgartner des de l’estratosfera en l’exemple més important de generació de marca fet fins ara.

Campofrío va unir als còmics del país en un espot per pujar l’ànim de la població en moments com els actuals, convertint-se en una gran revolució a tots els mitjans d’Espanya.

Kit Kat va crear una app social a Facebook (San Valentín Test) per comprovar la compatibilitat entre parelles. La més afí guanyaria un viatge a la ciutat de les “lights”.

Victoria’s Secret cada any organitza un gran show per presentar la seva col·lecció amb una posada en escena completament espectacular i amb la presència de grans artistes.

Ikea va presentar el seu catàleg a través de la plataforma on-lineTenemos que hablar”, on es poden trobar vídeos on els participants animen a familiars i amics a fer canvis a la llar.

L’Oréal va desenvolupar el videojoc REVEAL per reclutar empleats.

Està molt clar que invertir en la creació de continguts emocionants i de valor ens permet generar marca i un vincle amb els nostres consumidors. O encara ho dubtes?