Anyone Can Play Guitar

El passat mes de febrer Radiohead va presentar PolyFauna, una experiència interactiva basada en el ritme i la melodia de “Bloom” la primera cançó de l’àlbum “King of Limbs“, una aplicació que va més enllà de la discografia i de les dates de les gires del grup. PolyFauna és el resultat de l’experimentació amb l’art digital i el món de les aplicacions, i permet a l’usuari viatjar per un món en constant evolució amb l’únic objectiu d’explorar-lo més i més profundament.

PolyFauna sorgeix de l’interès de Radiohead pels primers experiments de computació i els éssers imaginaris del subconscient. L’estudi de disseny britànic Universal Everything ha desenvolupat l’aplicació a partir de les sessions d’estudi de l’àlbum “King of Limbs” i dels quaderns de dibuix a tinta d’animals, arbres i altres criatures de Stanley Donwood, el creador de moltes de les portades dels discos de Radiohead. Un treball de transformació dels esbossos analògics de Donwood en unes formes de vida primitiva basades en el codi.


Radiohead / Polyfauna from Universal Everything on Vimeo.

Els dissenyadors han creat un ecosistema misteriós que evoluciona a través del tacte i amb el seu ús, i que es regenera en funció de la persona que utilitza l’aplicació, de manera que l’experiència és única per a cada usuari. Es poden fer captures de pantalla dels paisatges pels que s’avança i de les criatures que els habiten, i les imatges es carreguen a la pàgina web del grup generant una galeria amb el què altres usuaris han descobert a través de l’aplicació. “La idea és que, si algú ha vist un món amb piràmides gegants vermelles i tu no hi has estat, segur que aniràs a buscar-lo” (Matt Pyke. Artista i fundador d’Universal Everything).

PolyFauna és una “finestra a un món en evolució”, una nova dimensió de l’experiència d’usuari, un altre desafiament de Radiohead a les convencions del món de la música, perquè, qualsevol pot tocar la guitarra, però…