Acompanyant en la creació de campanyes 2.0

La conversa és essencial per aprendre un idioma com el català, i les parelles lingüístiques que promou el programa Voluntariat per la Llengua (VxL) del Consorci per a la Normalització Lingüística faciliten aquesta pràctica. Però aconseguir voluntaris i aprenents sovint és complicat, i les xarxes socials s’han convertit en una eina essencial. Per facilitar aquesta tasca des de Iuris.doc hem acompanyat els dinamitzadors del VxL en el procés de creació d’una campanya de màrqueting 2.0.

Aprofundint en l’ús de les xarxes socials

Després d’haver realitzat un curs intensiu sobre xarxes socials, els dinamitzadors del VxL d’arreu del territori van manifestar la necessitat d’anar un pas més enllà, d’aprendre d’una manera eminentment pràctica a conceptualitzar i activar una campanya amb uns objectius concrets. Es per això que des de Iuris.doc es va proposar la realització del taller “Posa en marxa una campanya de màrqueting 2.0”.

Un repàs teòric abans de passar a la pràctica real

En una primera sessió presencial es va fer un repàs als passos i claus per elaborar una campanya 2.0, des dels objectius al monitoratge i seguiment, passant per la segmentació i les diferents tipologies de continguts i canals. L’objectiu era posar de manifest la importància d’estructurar i planificar per ser més efectius i productius.

En aquesta primera classe, molt teòrica però farcida d’exemples, els dinamitzadors van rebre eines per poder endegar les seves propostes. No es tractava d’endur-se deures a casa, sinó de comptar amb indicacions que servissin per posar en marxa una campanya “real.”

Taller_formacio_VxL_1

Compartint dubtes online

Un mes després de la sessió teòrica es va iniciar un servei de tutoria online per resoldre dubtes en la creació i posada en marxa de les campanyes. Durant una setmana, els alumnes del taller van poder compartir els seus problemes i idees en un fòrum a través de la plataforma Moodle.

L’experiència va ser molt enriquidora per als participants, i de fet el fòrum continua obert per facilitar la interacció i cooperació entre els dinamitzadors del VxL.

Taller_formacio_VxL_3

Els projectes, a debat

Finalment, el taller es va tancar amb una nova sessió presencial en format de debat en la qual es van posar en comú les experiències dels alumnes. Asseguts en rotllana van explicar les seves campanyes, exposant les dificultats que havien sorgit, però també mostrant els resultats positius que havien assolit fins llavors.

La majoria van valorar molt positivament el format de la formació impartida per Iuris.doc, molt pràctica i útil per resoldre dubtes del seu dia a dia gestionant les xarxes socials. També van manifestar la voluntat de plantejar noves sessions que els poden servir per fer seguiment de les diferents campanyes que han posat o posaran en marxa properament.

Taller_formacio_VxL_4