Un tribut itinerant a la màgia del cinema

L’exposició “Georges Méliès. La màgia del cinema”, estrenada fa dos anys al CaixaForum de Barcelona, torna amb una espectacular versió itinerant que actualment es pot veure a Màlaga. Des de Iuris.doc hi hem col·laborat, i us n’expliquem les claus.

Mateix protagonista, nou escenari

L’eix de l’exposició “Senyores i senyors, Comença l’espectacle. Georges Méliès i el cinema del 1900″ torna a ser la figura del cineasta, considerat un dels creadors dels efectes especials i el cinema fantàstic, així com tot el que va envoltar el naixement del setè art.

Per adaptar el material original al nou espai expositiu itinerant s’ha optat per representar una fira tombant de principis del segle XX, que ocupa un total de 200 m2 distribuïts en dos camions tràilers. No s’escatima cap detall en la decoració per submergir-nos en un màgic viatge al passat.

Exposicio_itinerant_Melies_1

El món del 1900 en un interactiu

Només entrar a la mostra es convida al visitant a fer un repàs al món del 1900 amb un interactiu que Iuris.doc ha realitzat conjuntament amb Wasabi.

A partir d’aquí es poden veure reproduccions d’aparells com el cinematògraf, maquetes i objectes d’època, i fotografies i dibuixos del director, que expliquen per exemple el procés de creació dels films més coneguts de Méliès, com Viatge a la Lluna.

L’exposició també reivindica el cineasta com el primer gran narrador d’històries del setè art a través d’una sèrie d’entrevistes en vídeo a professionals del sector cinematogràfic.

Exposicio_itinerant_Melies_2

Els millors efectes especials, de nou a concurs

Com a complement de l’exposició temporal original i d’aquesta itinerant, durant el mes d’octubre s’ha posat en marxa una nova edició del concurs Participa Méliès. Fins al 31 de maig del 2016 es pot participar en aquest certamen que dóna la possibilitat de demostrar l’enginy i la creativitat alhora de crear trucatges cinematogràfics.

En la passada edició Iuris.doc es va encarregar de l’estratègia de màrqueting on-line del certamen.

Exposicio_itinerant_Melies_3

 

Reportatge a Barcelona Televisió