Digitalitzant les idees, fent accessible el coneixement

Debats, jornades i conferències són un tipus d’esdeveniment ideal per reunir professionals i experts sobre un tema concret per tal que comparteixin les seves  experiències i coneixements. Però mirant tan sols l’agenda diària en una ciutat com Barcelona resulta impossible assistir a tots els actes i trobades que poden ser del nostre interès.

És per això que, per fer accessibles en qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu aquests esdeveniments, és molt útil dissenyar i executar una estratègia de digitalizació. L’objectiu: que les idees, reflexions i conclusions d’actes eminentment efímers no es perdin en l’espai i el temps i puguin ser consultables per a tothom a través d’Internet.

La digitalització d’esdeveniments pot incloure accions prèvies (difusió a les xarxes socials, newsletters…), en directe (gravació en vídeo, realització d’entrevistes, retransmissió a través de Twitter, monitoratge de la participació…) i posteriors (reportatges multimèdia, difusió i seguiment de l’impacte en xarxes socials…).

El servei, que oferim des de Iuris.doc, és en realitat el resultat de combinar altres serveis com la producció de continguts web i continguts audiovisuals, la gestió de xarxes socials o les estratègies de comunicació on-line.

Alguns exemples de projectes recents són la producció audiovisual de les jornades “Noves formes de filantropia i transformació social” i “Política i Coneixement”, organitzades per l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua), i la digitalització i difusió on-line de les activitats del Palau Macaya.