Quin és el futur dels llibres?

Més enllà del caràcter romàntic, i en ocasions pràctic, que encara tenen els llibres en paper, ningú dubta ja que el futur dels llibres és digital.

És possible, com ha passat amb altres àmbits, que durant molts anys convisqui un mercat híbrid (digital i analògic alhora), però no és d’estranyar que es repeteixi en els propers anys el tancament de llibreries mítiques, incapaces d’adaptar-se a la revolució actual dels continguts i també de lluitar contra les grans multinacionals.

La revolució dels continguts

Amb el temps la xarxa s’ha anat proveint de recursos per facilitar l’autonomia de qualsevol a l’hora de crear continguts 100% digitals, amb resultats cada cop més sofisticats. Un dels imprescindibles és Thinglink, una eina que permet crear imatges interactives de manera molt senzilla. Només cal pujar una foto i afegir-li icones que porten relacionat un enllaç.

MoMA Learning: punt de trobada dels amants de l’art modern i contemporani

Ja fa temps que la xarxa bull amb un nombre creixent d’iniciatives educatives en línia i, de forma més global, en recursos que apropen l’internauta al coneixement i la cultura. El món de la difusió de l’art és un dels que més suc estan traient a Internet i dels que millor resposta reben per part dels usuaris.